Een gezond mens is in balans. Een gezonde samenleving is dat ook. Er is ruimte voor de kwaliteiten van het individu én ieder individu maakt onderdeel uit van een groter geheel. Er is ruimte voor zowel kennis als intuïtie, zowel rust als actie.
Onze huidige maatschappij is aardig uit balans geraakt. We zijn de waarde van de kwaliteit vocht, dat wat alles verbind, het voelen en dromen uit het oog verloren. We hebben ons te veel gericht op de actie en ons naar buiten toe richten. We zijn zo diep de wetenschap ingedoken, waarbij we de realiteit steeds droger maken tot we vergeten dat je een mens nooit los kunt zien van de natuur. We zijn immers de natuur. En in dit alles zijn we het contact met onze eigen natuur verloren. Maar  deze kennis en wijsheid begint gelukkig langzaamaan zijn intrede weer te doen in de wereld en wij als NAVN willen daaraan bijdragen.
Door mensen op te leiden in een andere manier van naar de wereld te kijken en hen weer in contact te brengen met deze wijsheid in zichzelf. De therapeuten die onze opleiding verlaten inspireren op hun beurt weer de mensen om hen heen.
Wij streven ernaar mensen weer te verbinden met hun natuur. Want de natuur dat zijn wij!
Lees verder en raak geïnspireerd