Wat zijn Bach Bloesems? 

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. 

Een Bach bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal bijvoorbeeld iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde Bach bloesem terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. 

Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in innerlijke rust. 

Hoe werken ze? 

De Bach Bloesem Remedies behandelen, evenals andere vormen van natuurgeneeswijzen, de individuele persoon en niet de ziekte of symptomen van die ziekte. Ze werken specifiek op de emotionele gesteldheid van de betreffende persoon. Zo kunnen twee mensen met dezelfde fysieke klacht, bijvoorbeeld jicht, baat hebben bij totaal verschillende remedies. De één heeft zich misschien bij zijn ziekte neergelegd, terwijl de ander er ongeduldig mee omgaat, waardoor voor beiden verschillende remedies van toepassing zijn. 

Het effect van de remedies is niet het onderdrukken van een negatieve houding, maar deze om te zetten in een positieve. Hierdoor wordt het eigen vermogen tot zelfgenezing gestimuleerd. Het fysieke systeem kan alle energie aanwenden om de strijd tegen ziekte of stress aan te gaan. 

Waar komt de naam “Bach bloesem” vandaan? 

Dr. Edward Bach heeft de Bach bloesem eind vorige eeuw ontdekt. Hij leefde van 1886 tot 1936 en het is vooral na zijn dood dat de Bach bloesem een enorme bekendheid verworven heeft. Dr Bach ontdekte 38 verschillende Bach bloesems die elk inwerken op een specifieke emotie. 

Bach bloesem: 100% veilig en geen bijwerkingen 

Het Bach bloesem extract is volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Het is totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren. 

Hoe in te nemen? 

Een bloesemremedieflesje bevat een handig pipetje waardoor je eenvoudig de druppels kan tellen. Je kan de druppels innemen rechtstreeks op de tong. De druppels kunnen ook in een vloeistof gedruppeld en dan opgedronken worden. (Bijvoorbeeld in een glas water, melk of thee) 

Wat is de dosering? 

De standaarddosering is minimaal 4 maal per dag 4 druppels van de combinatie. 

Indien je behoefte hebt om er meer van te nemen mag dat, zolang je maar het minimum van 4 x 4 druppels per dag blijft respecteren. Er zijn geen vaste tijdstippen dat je ze moet innemen buiten direct bij het opstaan en voor het slapen gaan. 

De remedie werkt niet op een hoeveelheid druppels die je per dag binnenkrijgt maar op het aantal keren dat je het middel binnenkrijgt. Het werkt als een katalysator. 

Bij acute situaties kun je de remedies onverdund direct uit het flesje innemen. Doe 2 druppels op uw tong en herhaal als het nodig is. 

TIP : Veel mensen drinken gedurende de dag een fles water. U kunt dan 10-12 druppels in die fles doen.  

stevig, sterk, vast als een rots en geheel in balans